Poznata food blogerica Marina Obradović s bloga Priče jedne kuhače uz pomoć naše KARLE pripremila je najukusnije vanilin kekse koje ćete ikada probati. Idealan blagdanski recept za prhke vanilin kekse je u nastavku. Probajte pojesti samo jedan...
PRHKI VANILIN KEKSI
Sastojci:
280 g KARLA oštrog brašna
210 g maslaca sobne temperature
1 žumanjak
100 g mljevenih oraha
70 g šećera u prahu
Priprema:
1. Maslac i jaje neka budu sobne temperature pa ih sat vremena ranije slobodno izvadite iz hladnjaka.
2. Pripremite 2 velika lima za pečenje i obložite ih papirom za pečenje.
3. U veću zdjelu stavite brašno, orahe, šećer u prahu, maslac narezan za listiće i žumanjak. Sve dobro promiješajte rukama i umijesite tijesto. Kada dobijete kompaktnu smjesu, umotajte u foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata. Slobodno može i duže jer smjesu ćete, nakon što odstoji u hladnjaku, lakše oblikovati u željene oblike.
4. Kada smjesu izvadite iz hladnjaka i krenete s izradom keksića, upalite pećnicu na 180°C.
5. Smjesu podijelite na dva dijela pa rukama premijesite i razvaljajte na brašnom posutoj površini na debljinu 5 mm.
6. Oblikujte modlicama oblike po želji ili napravite kiflice pa pecite svaku turu 12 minuta.
7. Kad su gotovi, ostavite ih 10 minuta na limu za pečenje, a zatim uvaljajte u šećer u prahu u koji ste dodali mljeveni vanilin šećer.
8. Vanilin šećer će keksima dati posebnu aromu, a cijela će kuća zamirisati. Neka vas ne brine što su mekani, nakon 10 minuta će postati taman prhki kako treba.
9. Čuvajte ih u posudi s poklopcem.
KARLA i Marina vam žele dobar tek!