Ankica Čulig, glavna domaćica u Seljačkom domaćinstvu Stjepan Čulig, u suradnji s Karlom otkriva recept za umak Milanese koji je 2019. godine bio pobjednički umak na gastro natjecanju u Istri.
Potrebni sastojci:
Priprema:
Na vrućoj tavi popržite špek, pa kad se mast otopi dodajte rajčicu i pirjate još desetak minuta. Dodajte češnjak, vino, sol i pirjajte kratko kako bi se svi sastojci sjedinili. Na kraju dodajte peršin i majčinu dušicu. Dok se priprema umak, u slanoj vodi kuhajte Karla pljukance. Držite se naputka na pakiranju kako bi tjestenina ostala konzistentna. Procijedite tjesteninu, polijte je hladnom vodom te lagano popržite na maslacu. Poslužite zajedno s finim Milanese umakom. Po potrebi pospite malo parmezana (najbolje je kombinacija sireva) i ukrasite istom bosiljka!
Karla i Ankica vam žele dobar tek!