Kad su pljukanci u pitanju, postoji bezbroj savršenih kombinacija, ljeti su to uglavnom umaci na bazi sezonskog povrća, a upravo jedan takav vam donose Karla i naš Hrvoje s bloga Opet Gladni.
Sastojci:
- 400 g KARLA pljukanaca
- pola glavice luka
- 250 g pilećih prsa
- pola manje tikvice
- 1 rog paprika
- 3 žlice koncentrata rajčice
- 3 žlice grčkog jogurta
- 1 žlica mlijeka
- parmezan
- maslinovo ulje
- sol, papar, origano, ružmarin…
Marinada za piletinu:
80 ml maslinovog ulja
sok od pola limuna
2 češnja protisnutog češnjaka
sol i papar
Priprema:
1. KARLA pljukance skuhajte u slanoj vodi prema uputama s pakiranja.
2. Pileća prsa narežite na šnicle debljine otprilike 1 cm. Pripremite marinadu od
maslinovog ulja, limunovog soka, češnjaka, soli i papra. Marinirajte piletinu i
ostavite u hladnjaku 30 minuta.
3. Na grill tavi ispecite pileće šnicle, sa svake strane otprilike 5 minuta.
Piletinu stavite na tanjur sa strane.
4. U drugu tavu dodajte maslinovo ulje te sitno nasjeckan luk, posolite i dinstajte dok ne omekša. Dodajte na manje kockice nasjeckane tikvice i na trakice narezanu
papriku te kratko pecite.
5. Povrću dodajte koncentrat rajčice (možete razrijediti sa žlicom vode) te jednu
žličicu šećera. Podlijte s malo tople vode ili temeljca. Lagano izmiješajte, krčkajte na laganoj vatri, a zatim dodajte i mješavinu grčkog jogurta i mlijeka. Začinite s
omiljenim začinima (sol, papar, origano, ružmarin...)
6. Umak kuhajte na laganoj vatri do 5 minuta dok se svi sastojci ne sjedine, a
zatim dodajte na trakice narezanu piletinu. Ako vam je umak pregust, dodajte vode u
kojoj su se kuhali pljukanci. Pljukance prelijte umakom i posipajte parmezanom.
Ljetni ručak u trenu.
Karla vam želi dobar tek!