Priča se da ne trebate potegnuti do tržnice da biste uživali u domaćoj svježoj tjestenini s okusom špinata, bez umjetnih bojila, konzervansa, pojačivača okusa i aroma, dodane soli i masnoća.
Ova tjestenina idealno paše uz umak s mesnim okruglicama - by KARLA i Hrvoje s bloga Opet Gladni.
PLJUKANCI S OKUSOM ŠPINATA U UMAKU S MESNIM OKRUGLICAMA
- 250 g KARLA pljukanaca s okusom špinata
- 400 g miješanog mljevenog mesa
- 1 jaje
- pola manje glavice luka
- svježi peršin
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica mljevene dimljene paprike
- 4 žlice pasirane rajčice
- 1 dcl bijelog vina
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- vode u kojoj se kuhala tjestenina
1. Prvo je potrebno napraviti mesne okruglice. U zdjelu dodajte meso i gore
navedene sastojke koji su potrebni za izradu okruglica.
2. Okruglice popržite na ulju, a kada su gotove izvadite ih i stavite sa
strane.
3. U tavu u kojoj ste pekli okruglice dodajte sitno nasjeckani luk, posolite i
dinstajte dok ne omekša. Okruglice vratite na luk, dodajte pasiranu rajčicu i
izmiješajte. Okruglice podlijte s vinom i pustite da alkohol ispari.
4. Dodajte vrhnje za kuhanje i vodu u kojoj se kuhala tjestenina (količina
ovisi o tome koliko gust umak želite dobiti) i ostavite da se sve lagano krčka
na laganoj vatri.
5. Dok završavate umak, skuhajte pljukance prema uputama s pakiranja i poslužite
ih s umakom.
*Korisni savjeti: - kuhana tjestenina s okusom špinata je blagog, ali bogatog okusa i možete
ju kombinirati s bilo kojim umakom na bazi povrća, ribe, morskih plodova ili
mesa
- uz pljukance s okusom špinata odlično pašu i kremasti umaci na bazi sira
(ricotta, mascarpone, gorgonzola...)
- svježu tjesteninu nije potrebno dugo kuhati, na pakiranju je označeno
preporučeno vrijeme kuhanja, no ako želite tjesteninu al dente kuhajte je
nešto kraće
- svježu tjesteninu stavljajte u slanu vodu odmah kada zakipi, smanjite vatru i
kuhajte je bez poklopca. Kod kuhanja svježe tjestenine stvara se pjena za koju
ne želimo da nam iscuri iz lonca
- tjesteninu ocijedite odmah nakon kuhanja i nemojte je ispirati s vodom
KARLA i Hrvoje vam žele dobar tek!