Jelo koje je oduševilo posjetitelje i sudionike 14. Kongresa tjesteničarstva CONPASTA su upravo naši KARLA pljukanci od špinata u umaku od patke, kestena i vrganja u izvedbi mladih gastro kuhara hotela Turist iz Varaždina.
Naša KARLA samo za vas saznala je recept kojeg donosimo u nastavku. :)
KARLA PLJUKANCI OD ŠPINATA U UMAKU OD PATKE, VRGANJA I KESTENA
500 g KARLA pljukanaca sa špinatom
250 g mesa od patke
100 g kestena
40 g vrganja
1 dcl vrhnja za kuhanje
1 žlica sjeckanog peršina
1 manja glavica luka
0,5 dcl ulja
1,5 dcl temeljca
10 g parmezan sira
Sol, papar
PRIPREMA:
Na ulju pirjamo luk i dodamo sirove kestene koje smo prethodno narezali na četvrtine, kad su kesteni pirjani dodamo meso patke narezano na kockice. Nakon pirjanja patki dodamo vrganje i začine, sve zalijemo temeljcem te kuhamo 15 – 20 minuta. Nakon potrebnog vremena kuhanja dodajemo KARLA pljukance od špinata koje smo prethodno skuhali prema uputama s pakiranja. Zatim dodajemo vrhnje za kuhanje, svježe sjeckani peršin i parmezan, kratko ostavimo na vatri te serviramo.
KARLA vam želi dobar tek!