Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Pizza Calzone s pivom

Pizza Calzone s pivom

Jeste li probali zamijesiti tijesto za pizzu s pivom? Naš Hrvoje s bloga Opet Gladni kaže da pivo daje poseban šmek tijestu, okus je fenomenalan a još kad za pripremu tijesta koristite naše Karla brašno za pizzu, rezultat neće izostati. :)

Sastojci

500 g KARLA pšeničnog bijelog brašna za pizzu (00)
+ 1 žlica za aktivirati kvasac
2 žličice soli
7 g suhog kvasca
100 ml tople vode
1 žličica šećera
170 ml svijetlog piva
½ žličice češnjaka u prahu
2 žlice maslinovog ulja

Prijedlog za nadjev:

 - Pasirana rajčica (sol, šećer, papar i origano)
 - šunka za pizzu, ribani sir, šampinjoni i dodaci po želji

 

Priprema:

1. U zdjelu u kojoj ćete mijesiti stavite brašno i sol te promiješajte.

2. U pola šalice vode (cca 100 ml) dodajte suhi kvasac, šećer i pola žlice brašna te sve izmiješajte. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom 10 minuta da se aktivira kvasac. (Voda ne smije biti vruća.)

3. U zdjeli s brašnom napravite malu udubinu u sredini te dodajte kvasac i maslinovo ulje.
4. Odmah dodajte i trećinu piva, uključite kuhinjski robot s nastavkom za tijesto i postepeno dodajte ostalu količinu piva. Tijesto ne smije biti suho i tvrdo, već mekano i pomalo ljepljivo. Pobrašnite ruke, oblikujte kuglu, premažite je s malo maslinovog ulja i pokrijte krpom da odmara 1 h.
5. Nakon što je tijesto odmorilo, lagano ga premijesite na pobrašnjenoj površini.
6. Tijesto podijelite na 4 jednaka dijela za 4 preklopljene pizze. Svaki dio razvaljajte u oblik kruga. Na jednu polovicu nanesite nadjev te s drugim dijelom preklopite pizzu, a rubove utisnite vilicom. Prebacite tijesto u protvan koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, premažite s malo maslinovog ulja i ostavite pokriveno još 30 minuta.
7. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 240 stupnjeva 10 minuta.
8. Poslužite uz čašu hladnog piva.

Karla vam želi dobar tek!