Palačinke ne moraju uvijek biti "guilty pleasure". :)
Marina s bloga "Priče jedne kuhače" otkrila je našoj Karli recept za zdraviju no i dalje preukusnu varijantu ove omiljene poslastice.
Sastojci:
200 grama ribane mrkve
140 grama integralnog pirovog brašna KARLA
1 čajna žličica praška za pecivo
1 čajna žličica sode bikarbone
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica cimeta
1 čajna žličica muškatnog oraščića
50 ml mlijeka
150 gr grčkog jogurta
2 jaja
2 jušne žlice smeđeg šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Kokosovo ulje za pečenje
Priprema:
1. Mrkvu operite, ogulite i naribajte.
2. U zdjelu stavite jaja i šećer, dobro umutite pjenjačom, dodajte ostale sastojke i na kraju ribanu mrkvu pa sve dobro promiješajte kuhačom ili žlicom.
3. Ako vam se čini da je smjesa previše gusta, slobodno stavite još malo mlijeka.
4. Smjesu žlicom stavljajte na tavu tako da palačinke budu malo deblje.
5. Palačinke pecite na maloj, zagrijanoj tavi s malo ulja i na laganoj vatri. Okrećite ih kada tijesto lagano „nabubri“, a donji dio dobije smeđu boju.
6. Ukoliko nemate malu tavu, koristite veliku pa smjesu stavljajte na sredinu tako da oblikujete krug i pecite na laganoj vatri.
7. Palačinke poslužite s namazom po želji, najbolje se slažu s džemom.
KARLA & Marina vam žele dobar tek!