Priča se da ne trebate mučiti s guljenjem krumpira da biste uživali u finim njokima od 100% krumpirovog tijesta, bez umjetnih bojila i pojačivača okusa. Naša KARLA i Hrvoje s bloga Opet Gladni vam donose recept za njoke u umaku od gorgonzole.
NJOKI U UMAKU OD GORGONZOLE
- 500 g KARLA njoka
- 150 g gorgonzole
- 40 g maslaca
- 1,5 žlice brašna
- 300 ml mlijeka
- tvrdi ribani sir
- baby špinat
- sol, papar, češnjak u prahu
1. Na laganoj vatri otopite maslac, a potom dodajte brašno. Brašno kratko
popecite te neprestano miješajte na laganoj vatri da ne zagori.
2. Postepeno dodajte mlijeko uz neprekidno miješanje (kako biste dobili malo
rjeđi bešamel), a zatim dodajte i komadiće gorgonzole. Sve dobro izmiješajte da
se sjedini te dodajte začine po želji.
3. U gotovi umak umiješajte njoke koje ste skuhali prema uputama s pakiranja.
4. Na samom kraju dodajte baby špinat te sve zajedno još minutu krčkajte na
laganoj vatri. Uz ovo jelo odlično paše svježa i osvježavajuća sezonska salata.
KARLA i Hrvoje vam žele dobar tek!