Karla i Hrvoje s food bloga Opet Gladni vam donose recept za pesto od tikvica s ukusnim KARLA njokima, pečenim cherry rajčicama i smeđim šampinjonima.
PESTO OD TIKVICA:
1 veća tikvica (350 g)
60 g ribanog parmezana
110 ml maslinovog ulja
1 šaka svježeg bosiljka
2 češnja češnjaka
110 g tostiranih badema
2 žlice limunovog soka
sol i papar
Dodaci:
Maslinovo ulje (za pečene rajčice i šampinjone)
200 g cherry rajčica
250 g smeđih šampinjona
pola glavice luka
1. Karla njoke skuhajte prema uputama s pakiranja.
2. Tikvicama obrežite krajeve, a zatim ih narežite na kolutove. Posložite ih na
protvan koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite na 220 stupnjeva
15 minuta. Na drugoj strani protvana rasporedite cherry rajčice, poprskajte maslinovim uljem te posolite i popaprite. Rajčicama će trebati desetak minuta, a
tikvice ostavite još cca 5 minuta da se peku.
3. Pripremite pesto. U blender stavite pečene tikvice, parmezan, svježi bosiljak, protisnuti
češnjak, tostirane bademe, limunov sok, maslinovo ulje te začine. Izmiksajte sve
sastojke te izradite pesto. Kušajte te po želji dodatno začinite.
4. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte pola glavice sitno nasjeckanog luka,
posolite te dinstajte dok ne omekša. Kad je luk omekšao dodajte gljive, sol i papar te
pecite 10-15 minuta na laganoj vatri.
5. U tavu sa šampinjonima dodajte KARLA njoke, pečene rajčice i pesto. Sve
dobro izmiješajte i uživajte u ovim divnim okusima.
Karla vam želi dobar tek!