Ovaj slasni desert podjednako vole i mali i veliki gosti za stolom. Kako ljeti izbjeći stajanje kraj upaljenog štednjaka i okretanje tankih palačinki? Ankica Čulig s OPG-a Čulig Karli je otkrila super recept za šmarn – slasticu koju možete napraviti za manje od pola sata i poslužiti svojim najmilijima jednako kao i palačinke. Najbolje odgovaraju izvorno- u kombinaciji s domaćim pekmezom od šljive.
Sastojci (za 4 osobe)
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa žumanjcima dodajte šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer, rum, naribanu koricu limuna, sol, grožđice, brašno i mlijeko. Kad su svi sastojci sjedinjeni dodajte snijeg od bjelanjaka. Nauljite veliku tavu (možete staviti i maslac ili kokosov maslac) te u nju ulijte smjesu. Neka vatra bude lagana, a vi sa špahtlom spremni na neprestano okretanje pečenog tijesta.
Kad poprimi tijesto zlaćanu boju dobili ste šmarn (trgance) koje poslužite s pekmezom od šljiva i pospite šećerom u prahu.
Karla i Ankica vam žele dobar tek!