Napravite zdrav i aromatičan kruh od najfinijeg pirovog brašna
Tema projekta na kojem smo sudjelovali prije nekoliko mjeseci bila je interaktivna radionica za urbane žene s idejom da se na početku ženskog vikenda opuste mijeseći kruh u sklopu „Women‘s days by modniALMAnah “. Upravo naša KARLA brašna bila su glavna zvijezda radionice pod vodstvom poznate food blogerice Marine Obradović s bloga „Priče jedne kuhače“ koja je za ovu prigodu ispekla kruh od KARLA pirovog brašna sa sušenim rajčicama i aromatičnim začinima.
Najjednostavniji opis radionice „Druga dimenzija kruha“ zvučao bi ovako; “Cure moje, upoznajte Karlu, fino i čisto brašno koje je pravo umijeće zamijesiti” – rekla je na početku radionice Marina i najavila da će tog dana pokazati kako nastaje jedan od njezinih najpopularnijih kruhova.
“Pirovo brašno je kompaktno, meni osobno najdraže, a kako vidim Žitoproizvod ga radi u bijeloj i integralnoj varijanti. Ja danas biram integralno pirovo brašno koje će se savršeno sljubiti sa sušenim rajčicama i dvije vrste češnjaka.” – rekla je simpatično Marina i kuhačom počela miješati sve sastojke. Kruh je poseban po tome što nema kvasca, priprema se vrlo jednostavno, a kad ga ispečete teško možete odlučiti je li to više kruh ili slani kolač.
Što vam je potrebno?
Kako pripremiti?
Zagrijte pećnicu na 200°C pa dok se pećnica grije napravite sljedeće: kalup za pečenje kruha (najbolje onaj uski duguljasti) obložite papirom za pečenje, suhe rajčice narežite na manje komade i naribajte sir. U posudu stavite suhe sastojke – brašno, sol, sodu, sir, češnjak, bosiljak i rajčice pa sve promiješajte drvenom kuhačom. Zatim dodajte grčki jogurt i umijesite mekano tijesto.
Napravite duguljasti oblik za kalup ili kuglu ukoliko pečete u vatrostalnoj zdjeli pa je nožem zarežite u križ i pospite ribanim sirom. Stavite u kalup i pecite 40 minuta.
Karla i Marina vam žele dobar tek!