Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Krafne koje uspiju svima by Priče jedne kuhače

Krafne koje uspiju svima by Priče jedne kuhače

Naša Marina s bloga Priče jedne kuhače prišapnula je Karli recept za krafne koje uspiju svima! Prihvaćaš izazov? ;) 

SASTOJCI:

  • 1 suhi kvasac
  • 300 ml mlijeka
  • 50 g šećera
  • 600 g KARLA glatkog brašna 
  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • 2 čepa ruma
  • 1 žličica soli
  • Korica jednog limuna
  • 50 g maslaca sobne temperature
  • Ulje
  • Punjenje i šećer za posip po želji

PRIPREMA:

1. Prvo ugrijte mlijeko da bude mlako pa odvojite 1,5 dcl i dodajte šećer i kvasac. Ostavite na toplom da se aktivira.
2. Pripremite mikser i u zdjelu od miksera stavite sve sastojke osim maslaca pa na kraju dodajte kvasac.
3. Miksajte 4-5 minuta na srednjoj brzini i zatim na 2 puta dodajte maslac. Miksajte cijelo vrijeme dok dodajete maslac i dok ga tijesto ne upije do kraja.
4. Dobit cete žitko, malo ljepljivo tijesto. Mekano i podatno za raditi krafne. Takvo treba biti.
5. Zdjelu s tijestom prekrijte prozirnom folijom i krpom pa ostavite na toplom barem 1,5 sat.
6. Zatim tijesto premijesite bez dodavanja brašna, odvojite komade cca 70 g pa napravite kuglice.
7. Kuglice složite na papir za pečenje, malo nauljite, na svaku doslovno kap ulja pa prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se udvostruče.
8. Sada odmah stavite grijati ulje na najmanji plamen. Neka se grije polako, Marina je potrošila litru i koristila široku zdjelu u koju komotno stanu 4 krafne.
9. Krafne stavite peći prvo na gornju stranu, poklopite i pecite 2 minute.
10. Okrenite ih i pecite bez poklopca još minutu i pol.
11. Izvadite na papir da se ocijedi masnoća pa napunite džemom po želji. 

Savjet za provjeru je li ulje spremno za pečenje - prvo ćete osjetiti lagani miris ugrijanog ulja, zatim uronite dršku kuhače oko koje trebaju izranjati sitni mjehurići, i to je to!

KARLA i Marina vam žele dobar tek!