Ako ste obožavatelj maka i sira onda morate isprobati ovaj ukusni kolač, recept otkriva naš Hrvoje s bloga Opet Gladni. Za biskvit se najboljom pokazala kombinacija Karla glatkog i oštrog brašna dok je lagani i osvježavajući nadjev od sira zaokružio cijelu priču.
Sastojci za biskvit:
100 g KARLA pšeničnog bijelog glatkog brašna (TIP 550)
100 g KARLA pšeničnog bijelog oštrog brašna (TIP 400)
50 g maka (plavi mljeveni)
3 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
150 g maslaca (otopiti)
1 žličica praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
200 ml mlijeka
Sastojci za nadjev:
500 g svježeg sira
150 g grčkog jogurta
3 - 4 žlice meda
ribana korica jednog BIO limuna
2 jaja
1 vrećica Gussnela (30 g)
+ šećer u prahu za posipanje
Priprema:
1. Pjenjačom ili mikserom pjenasto izmiksajte jaja i šećere. Toj smjesi dodajte otopljeni maslac i mlijeko.
2. Sjedinite sve suhe sastojke (brašno, mak, prašak za pecivo i sodu bikarbonu), a potom ih dodajte tekućim sastojcima i miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
3. Protvan (20x35) nauljite i dobro pobrašnite te u njega izlijte polovinu smjese. Pecite na 180 stupnjeva, 10 minuta.
4. Tijesto morate kratko ispeći kako bi lakše po njemu rasporedili nadjev. Dok se biskvit peče, pripremite nadjev tako što ćete dobro izmiksati sve sastojke za njega.
5. Biskvit izvadite iz pećnice i po njemu ravnomjerno rasporedite nadjev od sira. Preko nadjeva rasporedite drugu polovinu smjese za biskvit.
6. Kolač vratite u pećnicu i pecite ga još 30 minuta. Kad je gotov, možete ga posipati šećerom u prahu.
Karla i Hrvoje vam žele dobar tek!