Marina s bloga Priče jedne kuhače i naša KARLA donose vam najbolji recept za čupavce koji ćete ikada trebati. :)
ČUPAVCI
Desert - jednostavno za pripremu
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme pečenja: 30 minuta
Gotovo za: 60 minuta
Sastojci:
3 jaja
220 g šećera
300 g KARLA oštrog brašna
180 ml ulja
100 ml mlijeka po želji
1 prašak za pecivo
Krema:
250 g maslaca ili margarina
100 čokolade za kuhanje
80 g šećera
I još:
200 g mljevenog kokosa
Priprema:
1. Upalite pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje (cca 25x35 cm) koji obložite papirom za pečenje.
2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka tako da bjelanjke stavite u veću posudu u kojoj ćete sve zajedno miksati.
3. Bjelanjcima dodajte šećer i miksajte u čvrsti snijeg, zatim dodajte redom ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, žumanjke, mlijeko i na kraju preostalo brašno.
4. Sve kratko promiješajte mikserom, zatim smjesu ulijte u kalup i pecite 30 minuta. Čačkalicom svakako probajte da li je biskvit pečen, vrijeme pečenja ovisi o pećnici.
5. Dok se biskvit peče, pripremite kremu tako da u zdjelicu stavite topiti čokoladu i maslac ili margarin, zatim dodate mlijeko i šećer, promiješate i ostavite da se hladi.
6. Biskvit malo ohladite, narežite na jednake kocke pa jednu po jednu umočite u čokoladnu kremu sa svake strane jednu trećinu i zatim u kokos.
7. Kod umakanja pazite da ne umočite cijelu kocku jer će biti mljecavo, biskvit treba biti sočan, a iznutra lijepe žute boje, a ne čokoladne.
Savjet:
Šećer iz kreme možete izostaviti, sve ovisi koliko volite da kolač bude sladak. Kolače čuvajte u posudi s poklopcem da što dulje budu sočni.