Naša Petra s Instagram bloga mama.kuharica otkriva čak 2 recepta za najfiniji ručak s KARLA svježom tjesteninom.
Ako trebate prijedlog za brzi ručak i to u dvije varijante, ovaj recept ćete voljeti. Šurlice sa bučom i pancetom ili Fuži sa Zigante tartufima, vrhnjem za kuhanje i pršutom - izbor je vaš!
Sastojci:
Priprema:
1. Buču narežite na kockice i stavite kuhati u slanu vodu.
2. KARLA tjestenine stavite kuhati u odvojene zdjele u proključalu slanu vodu te kuhajte 10-15 minuta.
3. Dok se sve kuha, narežite pancetu i pršut na trakice/kockice te kratko pržite u tavici.
4. Kada je buča kuhana, začinite je po želji te ispasirajte štapnim mikserom.
5. Tjestenine kada su kuhane ocijedite.
6. U jednu tavicu stavite buču i dodajte malo vrhnja za kuhanje, kuhajte 2-3 minute te potom dodajte šurlice i promiješajte.
7. Tjesteninu poslužite i na vrh stavite prženu pancetu.
8. Fuže sa Zigante tartufima stavite u tavicu, prelijte sa vrhnjem za kuhanje, kuhajte 2-3 minute, umiješajte naribani sir.
9. Fuže poslužite, a na vrh stavite prženi pršut.
Petra i KARLA vam žele dobar tek!