Što se dogodi kada se u istom tanjuru spoje hrskava slanina, karamelizirani luk i naši pljukanci? Dobijemo toliko neodoljiv jesenski ručak koji samo zove na JOŠ! :)
Mateja s Instagram bloga foodandmood donosi vam sjajan recept! Ovaj put izabrala je naše svježe pljukance Okusi Orijenta koji imaju pomalo spicy okus.
Sastojci:
• 250 g svježih pljukanaca Okusi Orijenta
• 1 veći ljubičasti luk
• 4 kriške slanine
• 8-10 listića kadulje
• 20 g maslaca
• Malo vode u kojoj se kuhala tjestenina
• 30 ml slatkog vrhnja (nezaslađenog)
• Sol, količina po želji
• Grana padano, za posluživanje
Priprema:
1. U lonac srednje veličine stavite zakuhati vodu. Kada proključa, dobro ju posolite pa dodajte pljukance i kuhajte dok ne postanu al dente.
2. U međuvremenu, otopite maslac na zagrijanoj tavi pa popržite komadiće slanine dok ne postanu hrskavi. Izvadite ih rupičastom žlicom i ostavite sa strane.
3. Na istoj masnoći popržite listiće kadulje dok ne puste svoju aromu i postanu hrskavi. Također ih izvadite i ostavite sa strane.
4. Zatim dodajte luk narezan na tanke polumjesece te pržite na laganoj vatri dok ne omekšaju i počnu se karamelizirati. Dodajte kuhanu, ocijeđenu tjesteninu te sve lagano dinstajte još koju minutu.
5. Vratite nazad komadiće slanine, dodajte malo slatkog vrhnja i koju žlicu vruće vode od kuhanja tjestenine, sve dobro izmiješajte i jelo je gotovo! Probajte nedostaje li soli.
6. Poslužite s malo naribanog grana padano sira i izmrvljenim listićima kadulje.
KARLA i Mateja vam žele dobar tek!