Nagrađivani chef Matko Bukovec otkriva recept za apsolutno hit jelo - KARLA fuži sa Zigante tartufima u umaku od kozica i pršuta.
KARLA fuži sa Zigante
tartufima u umaku od kozica i pršuta by Matko Bukovec
Normativ za 4 osobe
Vrijeme pripreme jela 20 min
Sastojci za umak:
- 40 g kosanog crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 250 g repova kozice
- 80 g pršuta
- 20 g sušenih rajčica
- 1 mali svežanj peršina (kosani)
- 0,5 dl bijelog vina
- 0,5 dl temeljca povrtni/pileći
- Sol, papar, maslinovo ulje
- Parmezan i rikola za kraj
- 1,5 pakiranje KARLA fuža sa Zigante tartufima
Postupak:
- Na maslinovom ulju započeti dinstanje kosanog
luka, češnjaka i dio peršina
- Kada luk omekša dodati kozice, sušene rajčice i
pršut, kratko sotirati te podliti sve s bijelim vinom
- Kada alkoholi ispare dodati temeljac, začiniti i
pripremiti KARLA tjesteninu (zasebno ju skuhati te kasnije vezati s umakom)
- Tjesteninu završite s ribanim parmezanom, rikolom, peršinom, dotjerajte okuse i ako nedostaje još sočnosti u jelu koristite vodu
od kuhanja tjestenine.
Matko & KARLA vam žele dobar tek!