Priča se da ne trebate imati psa tragača da biste uživali u poznatom okusu Zigante tartufa u kombinaciji sa svježim fužima, bez umjetnih bojila, konzervansa, pojačivača okusa i aroma, dodane soli i masnoća.
Ovim jedinstvenim fužima potrebno se samo malo maslaca i češnjaka, naša KARLA i Hrvoje s bloga Opet Gladni donose recept.
FUŽI SA ZIGANTE TARTUFIMA U UMAKU OD MASLACA I ČEŠNJAKA
- 250 g KARLA fuža sa Zigante tartufima
- 100 g maslaca
- 3 češnja češnjaka
- korica jednog BIO ribanog limuna
- parmezan
- dva prstohvata sušene kadulje
- sol i bijeli papar
1. Fuže skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama s pakiranja. Sa strane ostavite
malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
2. Na laganoj vatri otopite maslac, a potom dodajte usitnjeni češnjak i kratko
ga popržite.
3. Na maslac i češnjak dodajte kuhane fuže i izmiješajte. Tjestenini dodajte
ribanu koricu limuna, kadulju, sol i bijeli papar.
4. Ulijte malo vode (cca 150 ml) u kojoj se kuhala tjestenina i ostavite još
minutu na laganoj vatri da se prožmu svi okusi.
*Korisni savjeti:
- kod pripreme jela s fužima sa Zigante tartufima ne preporučujemo koristiti teške umake na bazi sira ili vrhnja kako ne bismo izgubili iskonski okus
tartufa
- umjesto sušene kadulje, možete pripremiti i umak sa svježim listićima kadulje
– umjesto češnjaka kratko ih popržite na maslacu dok ne postanu hrskavi
- umjesto ribanog sira, na gotovo jelo možete dodati i malo naribanog svježeg
tartufa
- ribana korica BIO limuna tjestenini koja se priprema na bazi maslaca i
začinskog bilja tjestenini daje savršen okus i posebnu svježinu
- svježu tjesteninu nije potrebno dugo kuhati, na pakiranju je označeno preporučeno
vrijeme kuhanja, no ako želite tjesteninu al dente kuhajte je nešto kraće
- svježu tjesteninu stavljajte u slanu vodu odmah kada zakipi, smanjite vatru i
kuhajte je bez poklopca. Kod kuhanja svježe tjestenine stvara se pjena za koju
ne želimo da nam iscuri iz lonca
- tjesteninu ocijedite odmah nakon kuhanja i nemojte je ispirati s vodom
KARLA i Hrvoje vam žele dobar tek!