Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Fuži s junećim umakom

Fuži s junećim umakom

Priča se da ne trebate biti kulinarski chef da biste uživali u okusu svježe tjestenine bez umjetnih bojila, konzervansa, pojačivača okusa i aroma, dodane soli i masnoća.

Najbolji recept za fuže s junećim umakom donose vam naša KARLA i Hrvoje s bloga Opet Gladni :)

FUŽI S JUNEĆIM UMAKOM 


- 350 g KARLA fuža

- 500 g junećeg buta

- 2 luka

- 2 mrkve

- 2 češnja češnjaka

- slatka mljevena paprika 

- 200 ml pasirane rajčice

- pola žličice šećera

- 150 ml crnog vina 

- 500 – 600  ml goveđeg temeljca

- sol, papar, lovorov list

1. Junetinu narežite na manje kockice, a zatim je popržite na vrućem ulju sa svake strane 3-4 minute. 

2. Meso izvadite sa strane, a u istu tavu u kojoj ste pekli meso dodajte sitno nasjeckan luk, posolite i dinstajte dok ne omekša. Dodajte naribanu mrkvu i sve skupa dinstajte desetak minuta. 

3. Dodajte pasiranu rajčicu, šećer, lovor, papriku, sol i usitnjeni češnjak. 

4. Zalijte s vinom, a potom dodajte meso te temeljac toliko da pokrije meso. 

5. Sve skupa neka se krčka na laganoj vatri oko 1h i 45 minuta (povremeno podlijte temeljcom), gulaš je gotov kada meso bude mekano. Kušajte te po potrebi dodajte još začina.

6. Ovaj umak odlično paše uz kuhanu svježu tjesteninu. Fuže skuhajte prema uputama s pakiranja, procijedite i poslužite s gotovim umakom. 

KARLA i Hrvoje vam žele dobar tek!