Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Domaći kruh od pirovog i graham brašna

Domaći kruh od pirovog i graham brašna
Naša draga Jelena Glišić Karli je prišapnula recept za fini, hrskavi domaći kruh od KARLA pirovog i graham brašna. Priprema je vrlo jednostavna a krajnji rezultat je za prste polizati! ;) 


SASTOJCI: 

  • 50 g maslaca
  • 300 ml mlijeka bez laktoze 
  • 20 g svježeg kvasca 
  • 20 g šećera (smeđi ili po želji) 
  • 300 g pirovog brašna KARLA 
  • 250 g graham integralnog brašna KARLA 
  • 1/2 žličica soli 
  • 1 jaje za premazati

PRIPREMA:

Otopite maslac u toplom mlijeku i rastopite u njemu kvasac s malo šećera. 

Pomiješajte pirovo i graham brašno sa solju, pa dodajte aktivirani kvasac u brašno i dobro umijesite tijesto. 

Pustite da se diže 1 sat. 

Nakon toga oblikujte kruh, premažite ga razmućenim jajetom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici. 

Preporučena temperatura je 180°C, a pečenje traje 25-30 minuta, dok kruh ne dobije lijepu zlatno-smeđu koru.

Karla i Jelena vam žele dobar tek!